Uljane boje PRAHA

PRAGUE uljane boje su dizajnirane za profesionalne slikare. Svojim kvalitetom se ubrajaju u najbolje uljane boje koje nude renomirane evropske kompanije. Napravljene su od najkvalitetnijih biljnih ulja koji se suše, i organskih i neogranskih pigmenata vrhunskog kvaliteta.

Boje takodje sadrže i neke dodatne komponente poput voska i sredstava za sušenje čime potpomažu svoja superiorna svojstva i postojanost.

Pigmenti koje kvalifikuje trajnost sjaja, neprozračnost, čistoća i otpornost su isporučeni od strane vodećih evropskih proizvođača. Za vezivanje agensa boja iskorišteni su  laneno, i ulje plave gleđi. Laneno ulje se brže suši i pruža deblji sloj od plave gleđi; međutim, vremenom postaje žuto. Stoga, ulje plave gleđi se koristi za proizvodnju i  nijansiranje belih boja I svetlih tonova.

Sušenje likovnih uljanih boja zavisi od vremena oksidacije ulja koje je korišteno, i ubrzava  se uz pomoć topline, suhoće i svetlosti, što uglavnom zavisi od svojstava pigmenta koji je korišten. Osnovna svojstva (neprozračnost, trajnost sjaja, index boja), su naznačena na tubama određenih boja. Dijapazon uljanih bolja pod imenom PRAGUE COLOURS , je od strane kompanije KOH-I-NOOR HARDTMUTH predstavljen na tržištu 2005. Godine.

OVDE možete pogledati paletu uljanih boja PRAHA.

MOJ NALOG

Novi korisnik?
Registrujte se ovde
Zaboravili ste lozinku?