Čaj NANA-MENTA, Rioba

159.00 рсд 132.50 рсд

Biljni Čaj od list pitome NANE, u pakovanju dolazi 20 filter kesica po 1.5gr. C čajevi prijaju topli kada je hladno, osvežavaju hladni kada je toplo, pomažu da se osećate lepše i zdravije.

8 in stock

SKU: 10043 Kategorija:

Description

Biljni Čaj od list pitome NANE, u pakovanju
dolazi 20 filter kesica po 1.5gr. C čajevi prijaju
topli kada je hladno, osvežavaju hladni kada je toplo, pomažu da se
osećate lepše i zdravije.

Nana je vrlo mirisna, osobito list, jer u njemu ima najviše etarskog (isparljivog) ulja, od čega, uglavnom, i potiču lekovitost i prijatan miris ove tako korisne biljke. Osim isparljivog (etarskog) ulja svojstvenog prijatnog mirisa koji osvežava i hladi (zbog prisutnog mentola), u listu ima i malo tanina (oporih, štavskih materija), gorkih i drugih korisnih sastojaka, zbog čega je dejstvo ove biljke višestruko, raznovrsno, pa joj je i primena tako široka.

Nana se upotrebljava kao prijatan, blag i neškodljiv lek za umirivanje, protiv gasova, nadimanja i grčeva, protiv teškog varenja, kao stomahik, nana ulazi u sastav čajeva za lečenje žuči. Nanino ulje ima slaba anestetička svojstva i prijatan miris koji osvežava, zbog čega se upotrebljava i protiv gađenja i povraćanja. Rastvor ulja u alkoholu koristi spolja protiv bolova od neuralgije, reumatizma i nazeba. Mentol, naime, draži nerve u koži, lako isparava i zbog toga hladi. Nana se ne sme kuvati, već samo preliti ključalom vodom da ne izvetre lekoviti sastojci. Pitoma nana je potpuno neškodljiva, korisna je protiv mučnine tokom putovanja, ovo je od posebnog značaja za osobe s poremećenim varenjem, prolivom, grčevima, neprijatnim zadahom iz usta itd. Nana može da bude i odličan začin, sa pasuljem itd.

Additional information

Weight 20 g
Brand

Karakteristike