Glinamol BELI 500gr Kekec

135.00 DIN 122.73 DIN

57 in stock

Deklaracija :

Description

Kekec glinamol je lako obradiva masa za oblikovanje na bazi gline, koja se nakon sušenja na vazduhu okameni i bez pečenja dobija trajnu čvrstinu. Glinamol se prilikom oblikovanja i sušenja ne lomi i ne puca, a figure i predmeti od glinamola se mogu brusiti, lakirati, bojiti. Kekec glinamol je dostupan u bojama: bela, žuta, zelena, plava i terakota.

Glinamol je masa za oblikovanje na bazi kaolina, koja je u odnosu na glinu prilikom oblikovanja mekanija, plastičnija, istegljivija i prijatnija za rad, ne ostaje na prstima/šakama kao glina, a prilikom sušenja na sobnoj temperaturi se “skameni” (nakon 24-48h), odnosno postaje trajno čvrsta. Kasnije tako osušena figura od glinamola se može tretirati raznim tehnikama, npr, fino šmirglanje, lakiranje, bojenje… Zbog svojih izuzetnih karaktristika mnogi korisnici glinamola, pored upotrebe u školama, su umetnici i hobisti.

Peporuka za obe mase je da se prilikom oblikovanja povremeno ovlaže prsti/šake kako bi se usporilo sušenje prilikom izrade predmeta.

Additional information

Weight 500 g
Brand